Рецепти

Ячна каша з сиром

 

2 склянки ячної крупи
3 літри води
1 стакан молока
1,5 склянки сиру
1 ч. Ложка солі
2 ст. ложки вершкового масла

Крупу засипаємо в холодну підсолену воду і варимо на помірному вогні, весь час знімаючи піну. У міру готовності зайву воду зціджувати і продовжуємо варити кашу в іншому посуді, долив молока і весь час помішуючи, до отримання густої маси. Готову кашу заправляємо сиром, солимо за смаком, перемішуємо і даємо настоятися 5-7 хвилин, додаємо вершкове масло і ще раз ретельно перемішуємо.

 

Цвітна капуста з зеленою гречкою

 

Зелена гречка – 100 г.
Лук (білий) – 1шт.
Часник – 1 зубчик.
Куркума – 0,5 чайної ложки.
Імбир мелений – 0,5 чайної ложки.
Помідори (середні) – 3 шт.
Капуста цвітна – 500 г.

 

Цвітну капусту відварити на пару протягом 5 хв., Розділіть на суцвіття і поріжте невеликими шматочками (2-3 см.).
Лук часник пасеруйте на рослинному маслі, додайте спеції – куркуму, імбир. Добре перемішайте, тушкуйте ще пару хвилин.
Додайте в пасеровані овочі капусту, потім на слабкому вогні.
Зелену гречку залити водою в пропорції 1: 1, варити 5 хв на слабкому вогні.
Додати очищені дрібно нарізані помідори і цвітну капусту, добре перемішати, тушкувати 5 хв.