Рецепти

Вівсяні пластівці з ягодами

 

Вівсяні пластівці – 100 г.
Цукор – 2 ст. ложки.
Ваніль – на кінчику ножа.
Сливки (нежирні) – 3 ст. ложки.
Масло вершкове – 10 г.
М’ята – 2 листочка.
Цедра 1 лимона – за смаком.
Ягоди (полуниця, чорниця) – 100 г.

Вівсяні пластівці заварити як зазначено на упаковці. У готові пластівці додати ваніль, цукор, вершки, масло, цедру лимона (за смаком), цукор. Все добре перемішати.
Прикрасити готове страви декількома листочками м’яти, чорницею і полуницею.

 

Полуничні рисові пластівці

 

Рисові пластівці – 100 г.
Полуниця (свіжа або свіжоморожена) – 100 г.
Цукор – 2 ст. ложки.
Ваніль – на кінчику ножа.
Молоко – 100 мл.
Вода – 100 мл.
Масло вершкове – 20 г.

Змішати молоко з водою, довести до кипіння. Залити пластівці в пропорції 1: 1. Заварити як зазначено на упаковці.
Додати в готові пластівці цукор, ваніль, дрібно порізану полуницю, масло. Добре перемішати отриману суміш.
Перед подачею на стіл прикрасити блюдо листочками м’яти і свіжими ягодами.