Рецепти

Каша гречана з печінкою

 

– Крупа гречана 1/2 ст
– Вода 1 ст
– Рослинна олія 4 ст. л
– Печінка 300 г
– Цибуля ріпчаста 2 шт
– Сіль
– Перець за смаком

 

Воду закип’ятити, опустити в неї крупу і варити на повільному вогні до готовності. Печінка нарізати скибочками і тушкувати до готовності. Пропустити через м’ясорубку і, з’єднавши з дрібно посічений цибулею, пасерувати, посолити і поперчити. Всі продукти з’єднати і добре перемішати.

 

Ячна каша по-креольськи

 

– Крупа ячна 150 м
– Оливкова олія 1 ст.л.
– Кмин 1 ч.л.
– Перець червоний (кубиками) 1/2 шт.
– Селера 2 гілочки
– Чилі (сушений мелений) 0.25 ч.л.
– Орегано сушений 1 ч.л.
– Помідори (кубиками) 2 шт.
– Вода 750 мл.
– Сіль 1 ч.л.
– Кинза (нарізана) 1 ст.л.

 

Це каша з «родзинкою», добре збалансоване і смачне блюдо.
Нагрійте рослинну олію в товстостінній каструлі і смажте в ньому насіння кмину на великому вогні протягом декількох секунд, стежачи за тим, щоб вони не підгоріли; додайте червоний перець, селера, сушений перець чилі і орегано і смажте в розпеченому маслі, постійно помішуючи, протягом 2 хвилин.
Додайте нарізані кубиками помідори, ячну крупу, воду і сіль. Доведіть до кипіння, наполовину прикрийте кришкою і кип’ятіть протягом 35-40 хвилин, поки крупа не стане м’якою і рідина не вбереться. Додайте нарізану кінзу і відразу подавайте.