Рецепти

Кесарі з крупи Манною з клітковиною

 

Крупа Манна з клітковиною – 100 г.
Масло вершкове – 2 ст. ложки.
Молоко – 250 мл.
Шафран – 1 щіпка.
Цукор – 2 ст. ложки.
Горіхи кешью – 2 ст. ложки.
Ізюм без кісточок – 2 ст. ложки.

У сковороді розігріти вершкове масло, всипати манну крупу і обсмажувати протягом 2-3 хвилин (помішуючи).
Молоко влити в каструлю, довести до кипіння. Додати в молоко шафран і цукор, всипати обсмажену крупу, варити протягом 5 хв. до загустіння.
На сухій сковороді злегка обсмажити горіхи кеш’ю. Додати в манну кашу кешью і попередньо замочений ізюм, добре перемішати.
Переложить манную кашу в плоскую форму, разровнять. Оставить на 1-2 часа для застывания.
Нарезать загустевшую массу ромбиками или квадратиками, выложить на блюдо и подавать к чаю или кофе.

 

Бананово манна каша

 

Крупа Манна – 80 м
Лимонна цедра – 0.5 лимона.
Банан – 0.5 шт.
Ванільний цукор – за смаком.
Молоко (не жирне) – 200 мл.
Масло вершкове – 10 г.

Відваріть Манну крупу, як зазначено на упаковці. Для приготування можна використовувати молоко або воду. Додайте в готову кашу вершкове масло, ванільний цукор, цедру лимона. Банан ретельно розімніть вилкою або збийте в блендері. Додайте банан в кашу, добре перемішайте.